Egy kis esküvői fotótörténelem…

Az esküvői fotózás az 1840-es évekre nyúlik vissza, akkor készült el az első esküvői kép. A fotózás fejlődésének első mérföldköve Viktória királynő és Albert herceg esküvői fotója volt. A kezdeti időkben még maga a fotózás is nehézkes volt, a képek sokszorosítására nem volt lehetőség. A kép elkészítése úgy történt, hogy az ifjú pár elment a fényképészhez, majd órákig tartó beállítás után elkészült a kép. A technika folyamatosan fejlődött, az 1880-as években megjelent a celluloid.

A II. világháború befejeződéséig megmaradt műtermi keretek között a fényképkészítés. A háború befejeződése után egyre több fotós vállalta, hogy vállára csapva felszerelését, a helyszínen is készít képeket a jegyespárról, vagy akár a násznépről is.

A 80-as években Dennis Reggie teremtette meg az alapokat, melynek lényege, hogy a fényképész nem befolyásolója, irányítója az eseményeknek, hanem „csak”megörökítője a pillanatnak, a hangulatnak. A következő lépés volt, hogy a műteremtől elszakadva, nyílt helyszíneken, a természetben, vagy szinte igény szerint bárhol készülhessen kép.

Napjainkban az esküvői fotózás már nagyon sokrétűvé vált, magában foglalja a portéfotózás, a divatfotózás elegyét is, és ez folyamatosan fejlődik, újabb és újabb trendek, divatirányzatok jelennek meg, melyeket akár konferenciákon, workshopokon osztanak meg egymással a fotósok.

A bejegyzés kategóriája: Család
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.