Tara Monti: Fianna

Irish Valley (egy város az amerikai Délen), a lápvidék, a fianna (a legenda szerint az ulsteri király válogatott vitézekből álló csapata, jelen esetben hét fiú és egy lány különös társasága), barátság, összetartozás, kívülállóság, formák, vonalak, titkok, szenvedély, az Innuendo (a Queen egyik száma), szabadságvágy, szerelem, árulás, halál, Turenn, IRA, FBI, lidércfény, megismerés, fájdalom, csalódás, soha be nem gyógyuló lelki sebek, üvegszilánkok, egy félbehagyott, majd évekkel később befejezett torzó – ezek, egy rakás különös szereplő, fura hangulatok, olykor nyomasztó, máskor felszabadító események, halom ír mese, egy csipetnyi misztikum, és még ki tudja mi minden szavakkal el nem mondható dolog alkotja Tara Monti regényét.

Volt egyszer hat fiú, majd jött a hetedik, akit bár azok hatan befogadtak, mégsem tartozott közéjük soha. Mint ahogy a lány sem. Ők nyolcan gyerekként még hittek a mesékben. Szép és boldog napokat töltöttek együtt, majd szétváltak útjaik.

Az addigi szoros kötelékek meglazultak, a szerelmek beteljesületlenek maradtak, egy hirtelen jött szenvedély azonban mindent lángra lobbantott. Abban a pillanatban, hogy a fiú teste nekifeszült a lányénak, sorsuk, és még néhányuk sorsa elrendeltetett. Csakhogy ezt ők még nem tudták. Legfeljebb érezték. Mégis elindultak a maguk által választott utakon.

Hogy aztán tíz évvel később a fianna egyik tagjának halála miatt ismét találkozzanak egymással és az egykori barátokkal. Hogy ismét szélsőséges indulatokat kavarjanak egymás és a városban élő emberek lelkében, hogy ismét fellobbanjanak a szenvedély lángjai, hogy szembesüljenek azzal a ténnyel, szinte semmi sem az, aminek látszik.

Barátjuk halála például nem öngyilkosság. És ezzel a felismeréssel kezdetét veszi a nyomozás, mely először csak veszélyes, később életveszélyes és meglehetősen fájdalmas kalanddá válik, melyben nem lehet tudni, ki kire vadászik, ki kit árult el, ki miben hisz, és főleg, hogy a végén ki marad sértetlen.

A bejegyzés kategóriája: Szabadidő
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.